از خودکشی تا زندگی

ســـلام دوستان از اینکه این وبلاگ رو انتخاب کردید ممنونم

از خودکشی تا زندگی

ســـلام دوستان از اینکه این وبلاگ رو انتخاب کردید ممنونم

چه عواملی سبب میشود که کسی دست به خودکشی بزند؟

- اختلالات روانی : از جمله اعتیاد به مواد مخدر و مشروبات الکلی ، بیماری افسردگی ، بیماری اسکیزوفرنیا ( نوعی بیماری وخیم روانی که فرد دچار توهم و هذیان می گردد)، حملات اضطرابی شدید توأم با ترس و وحشت ، ترس های مرضی ، حالات خشم ، و عصبانیت های ناگهانی .

آمار نشان می دهد که 95 %  از افرادی که خودکشی می کنند دچار اختلال روانی هستند، از جمله 80 %  بیماران افسرده ، 10 %  بیماران اسکیزوفرنی ، 5 %  افرادی که دچار زوال عقل و حالات هذیانی هستند خودکشی می کنند.

نظریه روانکاوی : از دیدگاه روانکاوی ، خشم و خصومت درونی و ناخود آگاه نسبت به فرد مورد علاقه به آن حد زیاد است که می خواهد آن فرد را به قتل رسانده و بکشد ؛ اما چون توان انجام آن را ندارد دچار کشمکش شدید می گردد و این کشمکش بین علاقه و خشم ایجاد می شود و در نتیجه برای رهایی از این کشمکش دست به خودکشی می زند. ( همان گونه که ذکر گردید این حالت و این کشمکش اغلب ناخودآگاه است و فردی که خودکشی می کند آگاهی روشنی از این حالت و کشمکش ندارد) به زبانی دیگر، نفرت به وجود آمده  و ناخودآگاه  موجب بروز و ایجاد احساس گناه می گردد که فرد اقدام به خودکشی می نماید .

موضوع و یا علت دیگر : عدم هماهنگی بین انگیزه های فرد و عدم توانایی در برآورده نمودن و یا برآورده شدن انگیزه ها و عدم سازگاری بین این دو حالت ، می تواند عاملی باشد که فرد اقدام به خودکشی نماید .  

 

عوامل دیگر خودکشی :

- فرار از ناملایمات و شکست ها .

- فرار از فشارهای روانی که احساس می شود  یا به نظر می رسد که پایان ناپذیر است.

- فرار از احساس گناه شدید.

- فرار از مجازات شدن .

- میل به خودآزاری شدید. ( به این دلیل با تیغ ، چاقو و یا امثال این ها به خود آسیب می رسانند.)

- آرزوی مرگ و مردن.

- احساس ناامیدی ، بیچارگی و درماندگی .

- سعی در نشان دادن درد درونی خود. ( خودکشی می تواند نوعی رفتار باشد که می خواهد از این طریق به دیگران بفهماند که تنهاست.)

- ترس از تغییر موقعیت هایی که ممکن است و یا احتمال دارد اتفاق بیفتد و فرد چنین احساس می کند که این تغییر برای وی غیر قابل تحمل است .

- به وسیله خودکشی کردن ، می خواهد دیگران را تنبیه نماید ( فرزندانی که خودکشی می کنند ، با خودکشی کردن می خواهند پدر یا مادر ،  یا هر دو را تنبیه نمایند. )

- به وسیله خودکشی می خواهد خشم و عصبانیت خود را نشان دهد.

- فردی که خودکشی می کند هیچ گونه انگیزه  یا نیازی برای زیستن و زندگی کردن ندارد.

 

نظریه یادگیری : در این نظریه "خودکشی" ارتباط مستقیم و تنگاتنگ با موارد زیر دارد : بافت جامعه ، کشمکش های ناخودآگاه ، فشارهای اجتماعی ، فشارهای روانی ، فشارهای اقتصادی ، فشارهای خانوادگی و ...

زمانی که در یک جامعه انسان ها راه حلی برای رهایی از فشارهای گوناگون پیدا نمی کنند به ناچار خودکشی می کنند و خودکشی را راه حل نهایی دانسته و به آن فکر می کنند. این گونه خودکشی ها می توانند موجب شوند که دیگران نیز به چنین راه حلی فکر کنند و آن را مورد نظر قرار دهند و سرانجام اقدام به خودکشی نمایند. در بعضی از خانواده ها افراد آن خانواده یاد می گیرند که خودکشی بهترین راه حل برای رهایی از فشار  یا کشمکشی است که در خانواده وجود دارد. البته خودکشی که به طور تکراری در افراد یک خانواده دیده می شود می تواند جنبه ارثی و ژنتیک داشته باشد.

بعضی از نظریات و دیدگاه های دیگر:

- عده ای به این دلیل خودکشی می کنند که به خواب ابدی بروند.

- عده ای به این دلیل خودکشی می کنند که بعد از مرگ تولدی دیگر خواهند داشت .

- عده ای به این دلیل خودکشی می کنند که خود را از بسیاری از غرایزی که قبول ندارند و در وجودشان وجود دارد نجات دهند.

- عده ای به این دلیل خودکشی می کنند تا از این طریق قدرت و توانایی خود را به دیگران نشان دهند.

 

جامعه شناسان بر این عقیده اند که خودکشی پدیده ای است ناشی از فشارهای اجتماعی که بر روی بعضی ازافراد جامعه اِعمال می گردد و در نتیجه ، این قبیل افراد قربانیان جامعه اند. و از سوی دیگر این حقیقت وجود دارد که رضایت از زندگی باعث قوی شدن انگیزه ادامه حیات و لذت بردن از زندگی می گردد ؛ در غیر این صورت میل به خودکشی شدت می یابد.

خود کشی اینترنتی

اگر چه اینترنت دارای مزایای بسیاری است برای مثال باعث ایجاد پیوستگی بین انسانها می شود و حتی گاهی افراد مختلف از سراسر دنیا با همدیگر جوامع دیجیتالی تشکیل می دهند ولی متاسفانه در ژاپن از این تکنولوژی جدید استفاده سوء می شود. 

جوانان ژاپنی که خودکشی در فرهنگ کشورشان ریشه دارد شبکه های اینترنتی را تاسیس می کنند که افراد را به یک حرکت مرگبار یا بعبارتی خودکشی دسته جمعی دعوت کنند.

شبکه های انتحاری اینترنتی نحس که تداعی کننده مرگ زیستی هستند راههای گوناگون خودکشی کردن را آموزش می دهند. در این شبکه ها تیترهایی مانند« جستجو برای دوستی که بهمراه یکدیگر به استقبال مرگ بردیم.» یا فراخوانهایی برای خود کشی دسته جمعی در یک زمان و مکان مشخصی به چشم می خورد.

این اولین مرتبه ای است که انسانها با افراد ناشناس برای خودکشی کردن قرار ملاقات می گذارند. یوکیوسایتو یکی از موسسان سازمان خط قرمز خودکشی توکیو گفت: « خودکشی گروهی اینترنتی یک پدیده کاملا مدرن است.»

در ژاپن تنها در سه ماهه اول 2005 بیست مورد خودکشی گروهی که در پی آشنایی افراد با یکدیگر از طریق این شبکه های اینترنتی صورت گرفته و باعث مرگ 54 نفر شده گزارش شده است در صورتیکه در این کشور در سال گذشته 19 مورد خودکشی گروهی اینترنتی که مرگ 55 نفر را به دنبال داشته، صورت گرفته است.

بیشتر کاربران این پایگاههای اینترنتی را مردان تنها که از طبقات مختلف جامعه هستند تشکیل می دهند. آنها بدنبال یافتن افرادی هستندکه به همراه یکدیگر خود کشی کنند. آقای سایتو یکی از پشوایان فرقه متردیت عقیده دارد:« اکثر افرادی که در سان پایگاههای اینترنتی پیامهای کوتاه می دهند دوست ندارند تنهایی بمیرند.»

خودکشی شایع ترین نوع مرگ افراد 20 و 30 ساله در ژاپن است. سازمان بهداشت جهانی میزان خودکشی سرانه در ژاپن را دو برابر این میزان در ایالات متحده و چندین برابر این میزان خودکشی در کشورهایی که از لحاظ اقتصادی پیشرفته اند، اعلام کرد.

در پی یک فراخوان انتحاری که تبلیغات گسترده ای داشت یک گروه 9 نفره بعد از اشنایی با یکدیگر از طریق یکی از این پایگاههای اینترنتی در کوهای سانتاما، در غرب توکیو دست به خودکشی گروهی زدند. در ماههای اخیر چندین گروه انتحاری بعد از بازدید کردن از این پایگاههای انتحاری و ملاقات با یکدیگر با دود زغال چوب که از اجاق گاز متصاعد می شد خود را خفه کردند. که این شایعترین نوع خودکشی دسته جمعی است.

بعضی از متخصصین معتقدند یکی از علتهایی که افراد به این خودکشی ها دست می زنند این است که آنها مفهوم واقعی مرگ را نمی دانند.

شینجی شینبرو روانشناس دانشگاه زنان نارا در این مورد گفت که بدلیل وجود داروهایی جدید عمر انسانها طولانی تر شده در نتیجه جوانان ژاپنی به ندرت شاهد مرگ افراد خانواده دوستان از نزدیک هستند.« اغلب اوقات جوانان فقط مرگ شخصیتهای بازیهای خشن ویدیویی راتجربه کرده اند که البته بعد از شروع مجدد این بازیها، آنها دوباره زنده می شوند.»

بعضی از متحصین معتقدند که سرخوردگی های جوانان در عصر حاضر و مشکل بیکاری که میزان این در دهه گذشته دو برابر شده است ـ علت خود کشی های دسته جمعی است. در ژاپن استخدام رسمی صورت نمی گیرد و این خود می تواند دلیلی برای رو آوران به این نوع خود کشی باشد. بسیاری از جوانان ژاپن از آزار و اذیت دوست پسرها و دوست دخترهایشان و اینکه دوستی شان با آنها بر هم خورده در عذاب هستند.

در فرهنگ ژاپن یک تمایل دیرینه به خودکشی وجود دارد. و اسامی و کلمات جدیدی به فرهنگ لغات مردم این جزیره اضافه شده است. « هاراگیری» که به خودکشی یک سامورایی اشاره می کند به معنی نوعی خودکشی است که در پی فرار افتخار آمیز از کشته شدن به دست دشمن و خفت و خواری انجام می شود.« سینجود» خودکشی دو عاشق به همراه یکدیگر است.« اویاکا» خودکشی تمام افراد خانواده با هم است.« ابوبانسوت» خودکشی افراد بزرگتر خانواده است و « کامیکاز» خودکشی و زشتی است که تمام مردم دنیا آنرا از یاد نخواهند برد.

میشل زیلنزیگر که روزنامه نگار است و کتاب وی تحت عنوان ممانعت از نفوذ نور خورشید که در این مورد نوشته شده به زودی منتشر می شود می گوید:« در ژاپن کسانی که مرتکب خودکشی می شوند مورد تمجید قرار می گیرند.»  

 

اکثر متحصصین معتقدند امروزه در ژاپن خودکشی هایی که از طریق شبکه های انتحاری صورت می گیرد. بیشتر از آنکه مرگ شرافتمندانه باشد فرار از درد و تنهایی است. در ژاپن خودکشی جرم نیست و این مورد بحث عمومی قرار نمی گیرد آقای زیلنزیگر می گوید:« هنگامیکه در مورد این مسئله از مردم سوال می کنید فقط شانه هایشان ار بالا می اندازند و با بی تفاوتی می گویند: «شوگانالی» ( یعنی من در موردش کاری نمی توانم انجام بدهم.)

با این وجود نشانه هایی از انجام تغییرات در این زمینه دیده می شود در سال جاری بودجه سازمان حفاظت از سلامت ملی که برای ممانعت از انجام خودکشی تخصیص داده شده 30 درصد افزایش پیدا کرده است. سه هفته پیش دولت برای مبارزه با این مشکل ارائه کنندگان خدمات اینترنتی، مدرسه ها و ادارات دولتی را به مسدود کردن این پایگاههای انتحاری اینترنتی با استفاده از فیلترهای نرم افزاری تشویق کرد.

دولت این کشور همچنین می کوشد تا فیلترهای نرم افزاری به گونه ایی پیشرفته شوند تا بتوان از آنها در سیستم تلفن های همراه نیز استفاده کرد.

 بهر حال بعضی از افزاد به این نوع مبارزه اطمینان ندارند الن کوش معاون مدیر اجرایی و ایر سیفتی که یک سازمان حفظ امنیت و حریم اینترنتی است گفت: راههای زیادی وجود دارد که افراد بتوانند از این موانع عبور کنند.« او همچنین ادامه داد که خصوصیات و استعدادهای ژاپنی به اندازه صداهای حروف ژاپنی است و آنها حتی می توانند توانایی هایشان را چندین برابر کنند تا بتوانند در جستجوهای نرم افزاری خود آنچه را که بدنبال اش هستند بیابند.

دولت در حال تهیه دستور کاری برای پلیس است که از ارائه کننده های خدمات اینترنتی بخواهد اطلاعات خطرناک و زیانباری را که افراد از طریق اینترنت برای همدیگر می فرستند بصورت جزء جزء در اختیار پلیس قرار دهند. پایگاههای انتحاری اینترنتی به هیچ وجه غیر قانونی نیستند ولی قطعا می توان مانع دستیابی افراد به بعضی از پیامها می شد.

متخصصین می گویند که چنین پایگاههای اینترنتی در امریکا دیده نشده ولی در کره، تایوان و چین احداث چنین پایگاههای انتحاری اینترنتی و در نتیجه خودکشی هایی که در پی دارد کمی گسترش یافته است. استرالیا قانونی را برای منع راه اندازی پایگاههای انتحاری اینترنتی تصویب کرده و جریمه 000/430 دلاری را برای احداث چنین پایگاههای اینترنتی تعیین کرده است.

بعضی از ژاپنی ها با اینکه راه یابی به این پایگاههای اینترنتی کاملا مسدود شود مخالف هستند. آنها معتقدند گاهی افراد برای گپ و گفتگو از این شبکه ها دیدن می کنند. سایتو می گوید:« نوشتن خود جنبه درمانی دارد. زیرا هنگامیکه من با بسیاری از افرادی که قصد خودکشی داشته صحبت کردم متوجه شدم که وقتی آنها با این پایگاههای اینترنتی مواجه می کنند خیلی خوشحال می شوند از اینکه می بینند افراد زیادی پیامهای مشابه پیام خود آنها را برای دیگران ارسال می کنند و دیگر احساس تنهایی نمی کنند.»   

  ● نویسنده:مریم پازوکی 

منبع:سایت های خبری - آفتاب نیوز