از خودکشی تا زندگی

ســـلام دوستان از اینکه این وبلاگ رو انتخاب کردید ممنونم

از خودکشی تا زندگی

ســـلام دوستان از اینکه این وبلاگ رو انتخاب کردید ممنونم

شایع‌ ترین روش خودکشی در ایران !

حلق‌آویز کردن، نماد و سنتی‌ترین روش خودکشی در جامعه ایران جای خود را به استفاده از دارو داده است. روز گذشته مدیرکل سلامت روان وزارت بهداشت اعلام کرد: مهم‌ترین و شایع‌ترین عامل و وسیله خودکشی در کشور ما داروست و مسمومیت دارویی عامل خودکشی در کشور است.آمار رسمی وزارت بهداشت از افزایش میزان خودکشی به روش استفاده و سوءاستفاده از دارو‌های مرگ‌آور و دارای دز بالا نشان می‌دهد روش اقدام به خودکشی در جامعه ایران تغییر کرده است.


به طوری ‌که بر اساس نتایج تحقیقات صورت‌گرفته در سال‌های ابتدایی دهه ۸۰ در کشور به لحاظ روش خودکشی در ایران، حلق‌آویز کردن شایع‌ترین روش خودکشی مردان به‌ویژه در استان‌های همدان، لرستان و ایلام و خودسوزی شایع‌ترین روش به‌ویژه در استان‌های ایلام، کرمانشاه و لرستان است.بر اساس آمار پزشکی‌قانونی در سال ۱۳۸۱ روش‌های خودکشی شایع مردان به ترتیب دارآویختگی، خوردن دارو و سموم و استفاده از اسلحه گرم و در زنان خوردن دارو و سموم و خودسوزی بوده است.از سوی دیگر روند سالانه مرگ‌های ناشی از مسمومیت‌های دارویی از سال‌های ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۹ نشان می‌دهد میزان این مرگ‌ها از ۱۸۵ مورد در سال۱۳۸۱ به ۳۶۲ مورد در سال ۱۳۸۵ و به ۵۵۱ مورد در سال ۱۳۸۹ رسیده است. به عبارت دیگر خودکشی و مرگ‌های ناشی از مسمومیت دارویی در دهه گذشته چهاربرابر شده است.وضعیت خودکشی در ایران
بر اساس آخرین آمار وزارت بهداشت، روزانه ۱۳ مورد خودکشی با میانگین سنی ۲۹ سال در ایران اتفاق می‌افتد. طبق این آمار، نسبت خودکشی مردان به زنان ۲٫۵ به یک یا بعضا ۴٫۵ مرد به یک زن است. هر چند آمار خودکشی در ایران از بسیاری از کشور‌ها پایین است، مقایسه این آمار با آمار ثبت‌شده سال گذشته در ایران رشد قابل توجهی را نشان می‌دهد به طوری ‌که میزان اقدام به خودکشی از هر۱٫۳ در هر صدهزار نفر در سال ۱۳۶۳ به شش در صد‌هزار نفر در سال ۱۳۸۳ رسیده است.همچنین آمار خودکشی در استان‌های کشور نشان می‌دهد که شرایط در بعضی مناطق ایران بحرانی است. برای نمونه طبق آخرین گزارشی که نیروی انتظامی در سال ۱۳۸۳ منتشر کرده است، نرخ اقدام به خودکشی در ایلام ۱٫۷ در هر صد‌هزار نفر است و میزان خودکشی موفق در هر صد‌هزار نفر۹٫۲۸ و نسبت خودکشی موفق مردان نسبت به زنان ۱ به ۴٫۱ است.پس از ایلام، لرستان با۴٫۱۱ در هر صد‌هزار نفر، کرمانشاه۶٫۹ در هر صد‌هزار نفر، گلستان ۵٫۹در هر صد‌هزار نفر و کهگیلویه و بویراحمد با۲٫۹ در هر صد‌هزار نفر بالا‌ترین میزان خودکشی در استان‌های کشور را دارند.

فراوانی روش های‌خودکشی در سال 91

آخرین آمار خودکشی که شامل تفکیک‌بندی روش‌های خودکشی و آمار آن در هفت ماه سپری شده از سال 91 است، نشان می‌دهد که میزان خودکشی در این مدت در ایران نسبت به سال گذشته اندکی رشد داشته است اما همچنان استان‌هایی که بیشترین و کمترین خودکشی‌ها در آنها به وقوع پیوسته است، ثابت مانده‌اند.

به استناد این آمار که توسط رییس مرکز تحقیقات سازمان پزشکی قانونی در اختیار بهار قرار گرفته است هنوز هم مردان در صدر فهرست افرادی هستند که اقدام به خودکشی می‌کنند.

تیر؛ این تیر لعنتی
به گفته محمود خدادوست بیشترین افزایش آمار خودکشی براساس تفکیک ماه‌ها به نام تیر سند خورده است. در تیرماه سال گذشته 284 مورد خودکشی ثبت شده است اما آمار تعداد خودکشی‌ها در تیرماه امسال 342 مورد بوده است که رشدی 20درصدی نسبت به سال گذشته را نشان می‌دهد. البته براساس تطبیق ماه‌ها در سال 90 و 91 آمار تعداد خودکشی‌ها در خرداد، مرداد، شهریور و مهر ماه رشد منفی نسبت به سال گذشته داشته‌اند و تعداد خودکشی‌ها در این ماه‌ها نسبت به سال قبل به ترتیب 6/6درصد، 7/6‌درصد، 1/3‌درصد و 8/4‌درصد کاهش داشته است.

تهران جهنمی
رییس مرکز تحقیقات سازمان پزشکی قانونی به بهار می‌گوید: «در هفت ماه سپری شده از امسال بیشترین تعداد خودکشی با 241 مورد در استان تهران اتفاق افتاده است. این آمار در مدت زمان مشابه پارسال 201 نفر بوده است. براساس این آمار خودکشی‌ها در استان تهران نسبت به سال گذشته 9/19‌درصد رشد داشته است.»

در آن سوی جدول استانی آمار خودکشی‌ها و در نقطه مقابل جهنم خودکشی در تهران، اهالی استان خراسان جنوبی هم در فهرست کمترین میزان خودکشی و هم در فهرست کمترین تعداد بروز خودکشی در انتهای جدول قرار دارند. در هفت ماه ابتدایی سال گذشته در استان خراسان جنوبی 10 مورد خودکشی به ثبت رسیده که این آمار در هفت ماه امسال به هشت مورد کاهش یافته است.

مرگ های مردانه
در هفت ماه سپری شده از سال 91 در ایران 685 زن و 1511 مرد خودکشی کرده‌اند و در مدت مشابه پارسال 625 زن و 1567 زن با خودکشی قید این دنیا را زده‌اند. مجموع تعداد 2196 نفری امسال نسبت به تعداد 2192 نفری سال گذشته نشان می‌دهد که میزان خودکشی امسال 2/0‌درصد رشد داشته است. البته از تفکیک جنسیتی تعداد خودکشی‌ها کاملا مشخص است که مردان همچنان با فاصله‌ای زیاد در رتبه اول مرگ ناشی از خودکشی قرار دارند.

خودکشی‌های حلق‌آویزی
محمود خدادوست درباره روش‌های خودکشی که وضعیت خودکشی‌های هفت ماه سال 91 را سر و شکل بخشیده‌اند می‌گوید: «متداول‌ترین روش در مرگ‌های مشکوک به خودکشی با 1012 مورد مربوط به حلق‌آویز است که 46درصد همه مرگ‌های ناشی از خودکشی را به خود اختصاص داده است و عنوان محبوب‌ترین روش برای خودکشی را از آن خود کرده است. بعد از حلق‌آویز، مسمومیت‌ها با 597 مورد به عنوان دومین روش خودکشی قرار دارد که بیش از 27درصد کل خودکشی‌ها با این روش انجام شده است.»

مرجع: بهار